Noi, femeile, recurgem la tot felul de proceduri pentru hidratarea și revilatizarea tenului, pentru prevenirea apariției ridurilor sau, dacă este cazul, pentru diminuarea lor. Uneori, procedurile ce au loc în cabinetul cosmetologului, sunt doar pentru întreținere, de aceea multe dintre noi recurgem la injectări. Medicina evoluează și se dezvoltă rapid, iar procedurile de injectare au devenit foarte populare și cu efecte pozitive.
Aici, vreau să vă vorbesc despre biorevitalizare, a cărei sarcină principală este hidratarea pielii. Acidul hialuronic care este injectat stimulează fibroblastele, restabilesc matricea dermică și are un efect antioxidant. „Stimularea sintezei de acid hialuronic poate fi realizată și prin consumul unor alimente care să asigure păstrarea și îmbunătățirea funcțiilor vitale și să prevină instalarea unor afecţiuni precum osteoartrita, fibromialgia. Specialiștii ne recomandă să adoptăm o dietă variată în alimente ce conțin substanțe antioxidante, esențiale în producerea acidului hialuronic: Fructe: ananas, portocale, kiwi, lămâi, struguri, caise, căpșuni, pepene, avocado etc; Leguminoase: conopidă, morcovi, dovlecel, castraveți, broccoli, spanac, roșii, cartofi, sfeclă de zahăr, pătrunjel etc; Pește: ton, macrou, hering sau somon; produse pe bază de soia și alte alimente”, susțin cei de la lifeinfo.ro
Vârsta de la care poți începe aceste proceduri este de 25 de ani, asta în cazul în care ai tenul foarte uscat. În caz contrar o poți face începând cu 28-30 de ani.
Este o procedura ce se recomandă a fi efectuată în 2-3 etape. În mediu, o procedură se efectuează la două săptămâni, pe când procedurile de susținere se efectuează o dată la 3-4 luni.
Cât de eficientă este această procedură, depinde exclusiv de organismul tău și, în primul rând, vârsta pe care o ai. Cu cât ești mai înaintat în vârstă, cu atât va fi ai scăzut răspunsul pielii la injecțiile cu acid hialuronic. Începând cu vârsta de 40 de ani, o atenție deosebită se va acorda compoziției acidului și anume aminoacizii care se conțin, peptidele și altele. Femeile care se află în menopauză nu vor avea rezultate foarte puternice doar cu injectări, va fi nevoie și de o terapie de înlocuire a unor hormoni.
Contraindicațiile sunt standard. Este interzis în cazurile de febră, tumori maligne sau boli autoimune, epilepsie. Nu este exclus ca în unele cazuri să fie posibilă intoleranța la compoziția medicamentului. Este interzisă și femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.
Înainte de efectuarea unei astfel de proceduri, medicul va face un consult și va colecta anamneza despre starea ta de sănătate. Aici va identifica tipul pielii, zonele mai problematice și va indica contraindicații, dacă vor fi. Tu, ca și pacient, asigură-te că preparatul are termenul de valabilitate bun, că acesta este despachetat de față cu tine și, dacă ai întrebări, adresează-le medicului tău.
În sine, procedura nu este de lungă durată. Aici depinde de viteza medicului și toleranța ta la injectare. În mediu va fi nevoie de 30-45 de minute pentru față.
Din motivul că unele zone pe față și zona gâtului sunt mai sensibile, se va administra o anestezie locală. Zonele mai sensibile sunt bărbia, pliurile nazale, sprâncenele și regiunea zigomatică.
Ca să ai un rezultat bun și să te bucuri de efect, este necesar de cel puțin două proceduri, iar rezultatul dorit- la finalul celei de a treia sau a patra. Vei observa că pielea devine mai elastică și destul de hidratată, în plus va apărea și o strălucire naturală și sănătoasă.
Ce trebuie să înțelegi este că biorevitalizarea nu îți va rezolva problemele cu acneea sau dacă pielea ta se exfoliază. Această procedură este pentru întreținerea unui ten sănătos și hidratat, iar dacă o începi de la o vârstă mai mică, de exemplu 25-30 de ani, vei preveni și apariția ridurilor.
Comenteaza