Dormitorul este spațiul în care te odihnești după o zi activă, este locul unde intimitatea ta atinge culmile, iar atmosfera aici ar trebui să fie una pașnică, somnul să-ți fie profund și momentele de relaxare sa fie cele mai dulci.

Decorează-ți dormitorul cu florile potrivite, pentru a umple atmosfera de confort, însă ai grijă ce plante aduci aici. Atunci când dormi, respirația îți este adâncă, de aceea aerul din cameră trebuie să fie curat. Unele plante, pe lângă faptul că satură aerul cu oxigen, mai cresc umiditatea și pot, chiar, dezinfecta încăperea. Trebuie să știi că florile care curăță aerul nu au miros, sau cel puțin au o aromă foarte slabă, iar efectul acestora este unul pozitiv asupra emoțiilor noastre. Plantele cu miros puternic nu trebuie să-și aibă locul în dormitor, acestea pot provoca dureri de cap sau insomnie. Explicația este că acestea emană dioxid de carbon și nu oxigen, deci ar fi bine ca ele să nu fie prezente în dormitor, dacă îți dorești o atmosferă liniștită și un somn adânc. Atunci când vei alege florile ce le vei avea în această odaie, informează-te să nu provoace alergie și să fie tolerantă la puțină lumină, deoarece nu întotdeauna lumina solară poate pătrunde foarte bine în dormitor. Nu alege plantele exotice, despre creșterea cărora nu cunoști, din contra, alege flori cu creștere lentă. Energia acestora nu vor strica atmosfera din dormitor. Vei observa că o floare foarte frumoasă, sănătoasă din punct de vedere a creșterii sale va spori energia pozitivă în casă, iar tu vei avea o satisfacție deosebită când o vei privi. Florile care cresc sentimentele de iubire, înțelegere și afecțiune vor fi acelea care au culori roșii. Evită florile cu ghimpi! 

Printre florile care afectează benefic corpul tău și care ar fi bine să le ai în dormitor se găsește Chlorophitum sau Floarea Păianjen. Aceasta curăță aerul de substanțele chimice, elimină radiațiile electromagnetice și hidratează aerul foarte bine.

Spathiphyllum sau Crinul Păcii va emana oxigen indiferent de ora zilei, nu doar noaptea și va curăța substanțele nocive din cameră. Această plantă este capabilă să îndepărteze alergenii și să îți asigure un somn calm. 

Kalanchoe sau Floarea Zâmbetului emană mult oxigen și se spune că te va ajuta să scapi de depresii. De depresii te va ajuta să scapi si Begonia. Această floare, de asemenea, îmbogățește aerul cu oxigen pe timp de noapte și este foarte potrivită pentru persoanele vârstnice.

Pelargonium sau Mușcata dezinfectează și îndepărtează substanțele chimice volatile și monoxidul de carbon din aer. Mușcata elimină ioni negativi, ceea de ce are nevoie organismul uman pentru o stare pozitivă. Acestea ajută la insomnii și pot elimina durerile de cap. atenție, însă, efectul său mai puțin dorit este că pot provoca alergii.

Floarea care îți va stabiliza tensiunea arterială și va ameliora durerile de cap este Sansevieria. Explicația constă în aceea că Sansevieria neutralizează formaldehida, tricloretilena și benzenul, substanțe ce pot provoca migrene și probleme cu respirația. 

Levănțica datorită aromei sale foarte fine și plăcute reduce anxietatea, îți oferă un somn liniștit și este recomandat să o ții și în camera copiilor. Levănțica este folosită și în cosmetologie, la prepararea diferitor uleiuri, creme pentru față și corp, sare pentru baie și uleiuri eterice pentru masaj. 

Am prezentat câteva plante mai importante pe care este bine să le ai în dormitorul tău, pentru starea ta de bine și atmosfera pozitivă din această cameră. Și, atenție: evită florile cu miros înțepător și cele care absorb oxigenul!