Multe femei se confruntă cu probleme de ten, cum ar fi petele maronii, acneea, dar și punctele negre. Probabil, ai încercat mai multe metode să scapi de punctele negre, însă după un timp au reapărut. De ce s-a întâmplat acest lucru? Unde dai greș, află în cele ce urmează.
Cea mai des afectată zonă a feței de punctele negre, este zona T. este ușor să o determini, aceasta fiind fruntea, nasul și bărbia, în complex formând litera T. Este dificil să scăpăm de ele pentru totdeauna, dar nu și imposibil. Dacă își dorești cu adevărat acest lucru, va trebui să te înarmezi cu răbdare și să iei aminte de ce spun cosmetologii.
Pielea este acoperită cu fire de păr, în dependență de zonă acestea sunt mai subțiri și mai groase. Rădăcina părului se află în foliculi, unde se acumulează sebumul. Sebumul, după cum bine știi, este un ulei natural pentru piele. Acumulându-se, acest sebum întră în contact cu celulele moarte ale epidermei și cu praful și toxinele din exterior, astfel ducând la închiderea porului. Partea superioară a acestei capsule, să zicem așa, se întunecă la culoare, formându-se un punct negru. La fel apar și comedoanele, însă printre cauzele apariției mai poate fi și curățarea incorectă a tenului, utilizarea produselor cosmetice ce nu corespund tenului tău sau a produselor expirate. Ia în considerare că nivelul ridicat de testosteron crește activitatea glandelor sebacee, ceea ce la fel duce la apariția punctelor negre și a comedoanelor. Aici vei avea de furcă cu insuficiența hormonală, pentru care va trebui să urmezi și un tratament separat. Printre cauze se enumeră și întrebuințarea substanțelor narcotice, unele reacții alergice, dar și probleme cu sistemul gastro-intestinal.
Nu este recomandat să storci de sine stătător punctele negre, deoarece pe lângă infectarea pe care o poți face, mai poți forma și unele cicatrici pe piele. Chiar dacă consideri că ai sterilizat mâinile și locul care urmează să-l supui curățării.
Sunt trei metode cu care să începi curățarea tenului de punctele negre: pregătirea tenului, procedura de exfoliere și aplicarea unei măști.
Atunci când vei începe procedura, vei ține cont de tipul tău de piele la alegerea produselor cosmetice, însă indiferent de asta, evită să folosești produse pe bază de alcool, deoarece ele vor duce la uscarea feței și îmbătrânirea prematură a tenului. Consultă un cosmetolog în privința tipului de piele și aplică soluțiile potrivite, evitându-le pe cele ce conțin lanolină. Ajungând la hidratare, folosește cremele care sunt foarte ușoare și nu-ți încarcă tenul. Evită-le pe acelea care îți astupă porii și nu-i lasă să respire. Excepție poți face doar când aplici machiaje pentru anumite evenimente și ai nevoie de fondul de ten, concealer, highlighter. Atunci când vei observa schimbări, le vei putea utiliza zilnic. Până atunci, însă, încearcă să le eviți, mai ales pe durata tratamentului.
O recomandare este să nu folosești medicamentele cu impact puternic asupra tenului. Pe lângă faptul că nu vei obține rezultatul dorit, riști să mai obții unele probleme grave ale pielii, mai neplăcute decât punctele negre. Cere sfatul unui medic înainte de a administra medicamente și convinge-te dacă este cazul.
Comenteaza