Apa este absolut necesară pentru organism. Apa obișnuită, lipsită de impurități semnificative contribuie la circulația nutrienților din corp și eliminarea toxinelor din organele interne. Rolul său crucial este cel de termoreglare a organismului. Celelalte băuturi nu sunt recunoscute de către organismul nostru ca și echivalentul apei, ele având beneficiile lor aparte, iar scopul întrebuințării lor, de asemenea fiind unul diferit decât cel al apei pure. Referitor la consumul de apă și echilibrul acesteia în organism, există opinii diferite. Unii medici susțin că se pornește de la greutatea corporală, în dependență de masa pe care o ai, nu se exagerează cu consumul apei și invers. Altă opinie este că norma generală pentru toată lumea este de doi litri pe zi. 

Apropo, dacă ai ajuns până aici, toarnă-ți un pahar cu apă și hidratează-te puțin!

Ceaiul verde este băutura cu cei mai mulți antioxidanți, iar mai ales este vorba de catechine- antioxidanți puternici în lupta cu celulele canceroase. Acestea sunt mai benefice și decât vitaminele C și E, iar studii mai recente au arătat că ceaiul verde și consumul său regulat ajută la prevenirea cancerului de plămâni, al celui de sân, vezică, intestine, dar și al cancerului de piele. Totodată, antioxidanții din ceaiul verde scad colesterolul, iar acesta este un beneficiu, întrucât reduce probabilitatea de a dezvolta boli ale sistemului cardiovascular. 

Dacă nu ai băut paharul cu apă, îți poți pregăti un ceai verde pentru a-l savura cu plăcere! Îl poți consuma de trei ori pe zi.

Cacao, pe lângă multitudinea de substanțe benefice pe care le conține, mai are și proprietatea de a-i face pe oameni fericiți, întrucât aceasta determină creșterea nivelului de serotonină din sânge, serotonina fiind hormonul fericirii. Pe lângă aceasta, praful de cacao conține polifenoli, care sunt antioxidanți naturali ce pot preveni cancerul și contribuie la scăderea colesterolului. Mai mult decât atât, cacao este o sursă bogată de vitamina A, B, E, acid folic și o gamă largă de minerale, precum: Fluor, Zinc, Potasiu, Molibden, Magneziu, Sodiu, Calciu. Pe lângă aceste beneficii, mai este apreciat și faptul că această băutură reduce riscul de boli cardiovasculare, iar explicația constă în componentele bioactive ce le conține cacao. 

Nu lăsa depresia să te doboare și ridică-ți nivelul de serotonină cu ajutorul unei cești de cacao!

Laptele natural este o băutură ce stârnește controverse, deoarece nutriționiștii recomandă consumul moderat de lapte, însă dacă este vorba de diete, atunci acesta trebuie exclus. Dar, cu siguranță, este recomandat copiilor. Consumul de lapte natural este destul de benefic pentru organism, acesta întărind sistemul imunitar, scade tensiunea arterială și previne bolile cardiovasculare. Laptele conține vitaminele A, B, D, calciu, potasiu, magneziu, fier, fluor și iod- o sursă necesară de vitamine pentru organism. Unele studii arată că în combinații corecte cu alte alimente, laptele contribuie la scăderea masei corporale, iar persoanele pentru care sportul este un stil de viață, consumă lapte pentru a-ți crește masa musculară. Este foarte important ca laptele să fie natural sau cel pe care-l prepari din diferite produse bio.