Se spune că orhideea este floarea ce aduce armonie în casă, pentru că este un simbol al purității și al gingășiei. Odată dăruită, această floare exprimă sentimentele sincere, dar și respectul celui care o dăruiește.

Orhideea este o plantă feminină, iar femeile care o păstrează și o cresc, se spune că își păstrează tinerețea și frumusețea naturală. Pe lângă toate, minunata floare îți oferă și o dispoziție nemaipomenită, doar privind-o și admirându-i gingășia și modul suav de a crește și înflori, îți crește inima de bucurie. Se mai zvonește că dacă îngrijești corect o orhidee la tine acasă, atunci aceasta îți va deveni talisman, iar toate talentele tale ascunse nu vor întârzia să iasă la iveală. La urma urmelor, o orhidee sănătoasă va atrage atenția oricui prin frumusețea sa! Este o floare ce poate fi un cadou minunat chiar și persoanelor reci sau dure. Farmecul florii va trezi simpatie în ei și vor deveni mai loiali. 

Atunci când alegi să acbiziționezi o orhidee în casă sau vrei să o faci cadou, ține cont de culoarea ei. De exemplu orhideea purpurie este un simbol pozitiv pentru casă, în special dacă duci o luptă cu unele vicii de care vrei să scapi. Orhideea roșie este eficientă pentru voința de activitate. Vei observa că lucrurile care trebuie făcute astăzi, nu vor fi amânate pe mâine. Dacă dorești să ai abundență financiară și succes în carieră, binevenită va fi orhideea galbenă. Pentru starea de spirit bună, alege florile albe și roz. Acestea sunt cele mai fine și rafinate. Fragilitatea lor nu-ți vor obosi niciodată privirea. Sunt buni antidepresanți pentru persoanele predispuse stărilor depresive și clor copleșiți de tristețe.   

Citește și: Ce flori este bine să ai în dormitor?

Mai e ceva important de știut!

Trebuie să ții orhideea în locul potrivit. În primul rând, trebuie să observi locul în care îi place să se dezvolte și să crească. Dacă vei insista ca să plasezi floarea în partea de Sud-Est, aceasta îți va aduce prosperitate și succes. Dacă ai o orhidee roșie, plaseaz-o în living sau în birou. Dacă nu ești într-o relație, dar îți dorești asta sau ești în relații ostile cu partenerul de viață, plasează niște orhidei în partea de Sud-Vest ca camerei. Se spune că veți avea parte de înțelegere din nou. Dacă ai plasate pe geam orhidei albe, acestea îți vor aduce în fiecare dimineață stări pozitive, nu vei avea dureri de cap, iar relațiile de familie vor deveni mai armonioase. Cel mai bun loc și pe care îl recomandăm, este pervazul din partea de Vest sau Est. În casă vor fi atrase mai multe bunuri, iar energia negativă nu-și va găsi loc niciodată în casa ta.

Iar acum, ca să profiți de aceste efecte pozitive ale orhideei, află cum să o îngrijești corect.

În primul rând este nevoie de substratul special, care este disponibil în orice florărie. Recipientul trebuie să fie transparent, cu găuri la talpă, pentru a evita supraîncălzirea rădăcinilor. Apa cu care vei uda floarea va fi la temperatura camerei.  În ceea ce privește irigarea, aceasta va avea loc mai des vara și mai rar în timpul rece. Temperatura la care se păstrează orhideea este cuprinsă între +20+25 grade Celsius. Asigură-te că floarea nu este supusă razelor solare directe, altfel riști să o usuci. 

Orhideea este o floare minunată, care atrage bucurie, noroc, dragoste și armonie în casa ta!