Cei mai mulți bărbați au tendința de a clasifica femeile inclusiv în funcție de aspectul lor. Bine, poate asta nu contează atât de mult pentru tine, dar nu te costă mult să arăți bine și să bucuri privirile celor din jur.
Medicii stomatologi afirmă că fiecare al treilea pacient apelează la ei pentru albirea dinților, însă nu toți pot suporta cheltuielile acestei proceduri, care pentru cineva poate fi semnificativ. Am să-ți propun câteva metode de albire a dinților în condiții de casă, care sunt aprobate și de către dentiști.
Bicarbonatul de sodiu este un component important din pasta de dinți. Atunci când acest produs este folosit corect, nu ai de ce să te temi că-ți va afecta smalțul dinților sau îți va agrava starea dentară. Particulele sunt foarte mici, respectiv și abrazivitatea este scăzută, astfel încât lustruirea smalțului devine ușoară, iar plaga și petele întunecate de cafea sau alte băuturi sunt înlăturate. Dinții se periază cu periuța înmuiată în bicarbonat de sodiu timp de 1-2 minute în mișcări circulare. La dorință, poți adăuga și câteva picături de suc de lămâie sau ulei esențial și sare, pentru a schimba gradul de abraziune. Este recomandat să faci această procedură de două ori pe săptămână.
Sarea. Probabil atunci când ai mers în vacanță la mare, ai observat o vindecare mai rapidă a unghiilor sau rănilor și zgârieturile. Aceasta se datorează apei de mare, care este sărată. Sarea este un agent antibacterian foarte bun și oprește sângerarea slabă. Dacă îți clătești gura regulat cu o soluție salină și te speli pe dinți cu sare, o dată pe săptămână, vei observa schimbări radicale în sănătatea ta orală! Dinții vor deveni mai albi, ușor lustruiți, iar cel mai mare avantaj îl va constitui fortificarea gingiilor și stoparea sângerării (asta dacă te întâmpini cu asemenea probleme). Folosește sarea iodată cu boabe mici sau dacă ai praf pentru dinți, poți adăuga sare chiar în el. Important este ca aceasta să fie în particule mici.
Cărbunele medicinal, la fel ca și bicarbonatul de sodiu și sarea, are un efect antibacterian bun și lustruiește smalțul dinților. Pastilele de cărbune se macină până ajungi la starea lui de pulbere și se aplică pe dinți. Mai poți pune această pulbere pe un tampon de bumbac, neutralizând-o cu peroxid de hidrogen. Tratează apoi smalțul dinților cu acest disc. Peroxidul de hidrogen este, la fel, un agent de albire, pe care îl poți găsi în farmacii. Atât adulții, cât și copiii, pot folosi cărbunele medicinal pentru perierea dinților.
Acizii naturali. Spre deosebire de compușii chimici, acizii naturali se găsesc în alimentele obișnuite pe care le consumi și sunt siguri pentru sănătatea ta. De exemplu, acidul malic se găsește în struguri, mere, portocale, zmeură, lămâie etc. Acidul citric se conține în toate plantele citrice și conifere, dar și în fructele de pădure. Acidul lactic se găsește în produsele lactate care au trecut stadiul de fermentare, de exemplu iaurtul, chefirul și altele. Acizii promovează regenerarea celulară prin ruperea legăturilor între ele, iar organismul începe să creeze activ țesutul deteriorat prin divizarea celulelor accelerate. Pe lângă acestea, mai sunt și antibacterieni buni, pentru că se știe că microbii se distrug într-un mediu acid. Poți folosi chiar și căpșunile sau lămâia pentru albirea dinților, deoarece sunt moi. Atenție! Nu face abuz de alimente acide, altfel riști să-ți afectezi tractul gastro-intestinal! Sper că ți-au fost utile informațiile?
Smile! 🙂
Comenteaza