Odată cu răcirea vremii, organismul suferă anumite schimbări. Chiar și pielea începe să se schimbe ca aspect, mai ales tenul. În general, problemele ce țin de partea cosmetologică trebuie discutate și rezolvate cu un specialist.

Dacă este vorba de machiaj, atunci trebuie să ai în vedere că produsele cosmetice pe care le folosești trebuie să fie mai uleioase. Este recomandabil să folosești creme pe bază de ulei și tonice fără alcool. Compoziția produselor cosmetice trebuie să includă neapărat acid hialuronic. Sunt binevenite și uleiurile naturale, cum ar fi cel de măsline clasice, fructe de piatră, migdale și altele. Dacă este posibil, achiziționează produse cosmetice de aceeași marcă. Până și produsele de înaltă calitate, dar folosite variat, pot provoca alergii. 

Cum obții un ten impecabil în sezonul rece?

Este cam dificil să obții un ten perfect curat fără să îl freci. Însă după o astfel de curățare, evită să ieși în frig cel puțin o zi. Prin urmare, la sfârșitul perioadei reci, este bine să folosești un peeling cremos.

O procedură foarte importantă este demachierea înainte de somn. Se referă și la cazurile în care nu ați aplicat nici un fel de machiaj, sau ești foarte obosită. Pielea trebuie curățată obligatoriu înainte de somn.

Să ne referim un pic la nutriția și hidratarea pielii. Aici va fi necesar să folosești hidranți tot timpul anului, în special iarna. Poți aplica o cremă hidratantă doar noaptea sau dacă nu mai ai de gând să ieși afară. Preferabile sunt produsele pe bază de apă termală. Să nu neglijăm nici măștile, care în timpul iernii sunt extrem de hrănitoare, indiferent de ce tip de piele ai. Dacă ai pielea uscată și sensibilă, se recomandă să utilizezi măști de 2-3 ori pe săptămână, iar dacă tenul este gras sau mixt, atunci o mască pe săptămână va fi suficientă.

Ce facem cu buzele?

Pielea lor este foarte susceptibilă la frig, iar dacă le îngrijim incorect, atunci vor apărea fisuri și mici riduri. Deci ar fi mai bine să folosim un ruj care conține mai multă grăsime. Este necesar este și rujul igienic. Dacă, totuși, buzele sunt prea uscate, poți pregăti un emolient special, care este foarte bun și eficient. 

Un mic truc în acest sens: pentru prepararea emolientului, vei avea nevoie de 7 grame de cacao, zece grame de ulei vegetal și trei grame de ceară de albine. Amestecă bine și aplică acest amestec pe buze timp de cinci minute, după care îndepărtează-l ușor cu un șervețel.

Dacă mergi la salon, specialiștii vor selecta cu atenție niște proceduri care se vor potrivi tenului tău. Toamna și iarna se recomandă curățarea care nu traumatizează tenul, peelingurile superficiale și măștile hrănitoare. Tot în perioada rece poți profita de procedurile cu laser, deoarece nu vei fi expusă atât de puternic (sau chiar deloc) razelor UV. Dacă te-ai hotărât să apelezi la chirurgia plastică, atunci anume această perioadă este mai prielnică, mai ales pentru facelifting (ridicarea față și gât), blefaroplastia (plastia pleoapei), chiar și modificarea formei nasului, a buzelor sau urechilor.

Spre final, îți sugerez să te alimentezi corect, să folosești complexe de vitamine și utilizezi produsele cosmetice potrivite, pentru a te bucura mereu de un aspect frumos, sănătos și înfloritor!

Mira