Perioada de timp petrecută acasă te face să-ți vină tot felul de idei și pe care îți dorești să le implementezi. Bunăoară, te-ai întrebat dacă ai putea să-ți creezi o atmosferă SPA în propria casă? Dacă da, află că răspunsul este unul afirmativ. Ai putea-o face în camera de baie, de exemplu. De ce anume camera de baie? Pentru că baia este locul din casa ta unde te poți deconecta de la treburile și grijile cotidiene. Aici îți poți dedica timpul doar ție însuți.

Așadar, pentru a putea crea un SPA în baie, interiorul trebuie să fie unul favorabil în acest sens, iar ca să obții efectul așteptat, materialele trebuie să fie naturale, iluminarea atentă și culorile în armonie. Detaliile sunt foarte importante aici, de exemplu niște coșuri împletite speciale, câteva plante vii, care să suporte temperatura unei băi și să nu fie capricioase la schimbările de umiditate și temperatură, containere, dar și alte decoruri frumoase și utile, în același timp. 

Optează pentru stilul modern și alege culorile și texturile naturale. Albul, bej, nuanțele de gri și maro ar fi ca o bază a interiorului, după care poți adăuga și verde, asta pentru a dilua neutrul. Aceste culori sunt foarte ușor de combinat între ele ca să obții o atmosferă cât mai degajată. 

Obiectul principal dintr-o cameră de baie este, bineînțeles, cada! Alege un model individual și original, care să-ți amintească atmosfera hotelurilor scumpe și camerele de SPA. Alege și robinetul și furtunul de duș în concordanță cu cada. Ai grijă să se potrivească stilului și lucrurile minore, precum săpuniera și alte accesorii. 

Plantele verzi sunt și ele un obiectiv principal. Ele mențin atmosfera de natură și puritate. Poți alege un copac nepretențios la întreținere, care să coexiste perfect chiar și într-o baie umedă și întunecată. Îți sugerăm copacul de Dracaena.  Un alt accesoriu ar fi un covor, asta pentru a nu aluneca pe o faianță netedă. 

Depozitarea. Aici alege lădițele împletite, în care vei putea ascunde prosoapele utilizate, hârtia igienică sau produsele de uz casnic. Acestea nu trebuie să stea la vedere, dacă vrei să te simți cu adevărat ca la SPA. Adaugă aromatizatoare, care sunt o mulțime la număr. Alege arome relaxante, precum ar fi menta, melisa, uleiul de santal, ylang ylang-ul, levănțica sau aromele exotice.

Îți poți instala un sistem audio care să-ți permită să asculți pe fundal o muzică ce te va relaxa și mai mult. Ai grijă, însă, să chemi un meșter care să o facă corect, altfel riști să deteriorezi dispozitivul audio. În alte cazuri poți opta suplimentar pentru cabine de duș, care sunt deja dotate cu mini combină muzicală. 

Este ușor să-ți transformi baia într-o atmosferă de SPA, efectuând chiar și unele lucrări de reparație, schimbând culorile și mobilierul, dar și adăugând accesoriile care sunt atât de importante pentru acest anturaj. 

Dacă ideile nu-ți vin de la sine, îți recomandăm să apelezi la un specialist în domeniu, care te va ajuta să-ți realizezi planurile.