Odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru începe să ne arate primele semne de îmbătrânire. Apar riduri, pielea începe să se schimbe în nuanță, mușchii se lasă încet, iar unul din motivele principale este pierderea de colagen sau insuficiența lui în organism. 

Colagenul este o proteină importantă pentru noi și face parte din clasa aminoacizilor de bază. Problema este că organismul nostru nu poate să producă suficient, de aceea recurgem la administrarea alimentelor bogate în colagen.

Citește și: Colagenul deține secretul unui ten veșnic tânăr pe lifeinfo.ro

Procesul de pierdere a colagenului în organism începe cam pe la vârsta de 25 de ani, însă aceasta nu înseamnă că este imposibil să oprim scăderea lui. Ceea ce influențează scăderea nivelului acestei substanțe este atmosfera poluată, radiațiile agresive, nutriția proastă, stilul de viață nesănătos și alți factori. 

Sănătatea și tinerețea corpului nostru începe din interior, de aceea este important să atragem atenția asupra alimentelor pe care le consumăm. De exemplu, alimentul principal bogat în colagen este supa sau bulionul din oase, deoarece în timpul preparării acestuia, colagenul din țesutul osos animal pătrunde în lichid, ceea ce afectează pozitiv oasele, mușchii și pielea. 

Alte produse care vor stimula producerea de colagen în organism sunt măslinele. Acestea au un conținut bogat în sulf, ceea ce afectează producția de colagen în mod pozitiv. 

Merele, căpșunele, cireșele, sfecla roșie, roșiile, adică toate alimentele care sunt roșii, cresc nivelul de colagen tocmai datorită conținutului ridicat de licopină. Fasolea și soia de asemenea cresc sinteza de colagen și mai conțin și acid hialuronic, în sine. Iar este cunoscut faptul că acest acid reține apa în celule și asigură o creștere sănătoasă a celulelor pielii. Varza, lămâia, portocalele și morcovul conțin și ele substanțe necesare pentru producerea de colagen în mod natural. 

Alte modalități de a spori creșterea de colagen ar fi ca să nu expuneți corpul la radiațiile solare. Chiar dacă o faceți, e bine să folosiți cremele cu protecție solară, nu doar vara. Nu evitați, însă, deloc lumina solară. Ea este utilă, însă în doze normale pentru organism. Încercați să folosiți cremele și măști care conțin retinol și peptide, în locul celor care conțin colagen. Colagenul nu poate fi absorbit prin piele, însă cele numite anterior vor stimula producția acestuia. Ar fi bine să lăsați fumatul, bucatele sărate, bucatele afumate și fast foodul, pentru că acestea încetinesc producerea de colagen. Consumați zilnic vitaminele necesare organismului pentru o bună funcționare și străduiți-vă să aveți un regim alimentar echilibrat și sănătos. Consumați aminoacizi. Nu te stresa! Emoțiile negative și stresul reduce nivelul de colagen. Din contra, fă sport dimineața, deoarece acesta îl stimulează. Este benefic și masajul facial de-a lungul liniilor standard de masaj, deoarece se accelerează limfa și sângele nu stagnează, astfel. Te va ajuta în producerea de colagen și dușurile în contrast. Contrastul de apă rece și fierbinte va face și pielea să fie mai fermă și îți va da și un plus de energie.

Folosește aceste idei în viața ta de zi cu zi, pentru un corp frumos și sănătos!