Fără îndoială, un factor important pentru buna menținere a vieții sexuale este buna dispoziție. Însă, știai că pentru stimularea libidoului, este recomandabil să consumăm anumite alimente?

De exemplu, știai că rădăcina de maca și ciocolata neagră stimulează libidoul? Maca este un afrodisiac de succes atât pentru femei cât și pentru bărbați, iar 3 grame de maca pe zi sunt suficiente pentru tratarea disfuncțiilor sexuale la femei. La rîndul său, ciocolata neagră are un efect semnificativ asupra creștereii apetitului sexual, datorită teobraminei: aceasta intervine în procesul de stimulare și excitare. Mai mult de atât, ciocolata neagră conține și L-arginină, care fiind un aminoacid, mărește fluxul sanguin în organele genitale.

Dacă îți plac lactatele, cum ar fi iaurtul sau chefirul, îți recomand să le consumi cât mai des! Acestea, sunt eficiente mai ales la tratarea infecțiilor fungice. De exemplu, dacă urmezi un tratament medicamentos cu antibiotice, una din cauzele ce previn candidoza sunt chefirul și iaurtul natural, care conțin probiotice naturale. Dacă e să fac o comparație între iartul natural și cel cu fructe, te-aș sfătui să optezi pe iartul natur, deoarece cel cu fructe îți poate agrava infecțiile fungice.

Alimentele bogate în omega 3 și acizi grași îți vor veni în ajutor în lupta cu tulburările de dispoziție. Consumând cât mai des produse bogate în acești compuși, vei obține rezultate foarte bune. Peștele, precum somonul, heringul, tonul, ar fi unele din ele.

Multe femei se confruntă cu uscăciunile vaginale, ceea ce duce la scăderea libidoului. Un remediul natural împotriva acestei probleme ar fi migdalele. Nu trebuie să te sperii de aceste simptome, pentru că sunt normale în cazul în care alăptezi bebelușul sau dacă ești în prag de menopauză (scăderea estrogenului usucă mucoasa vaginală). De aceea consumul frecvent de migdale, lapte de migdale, care conține un nivel ridicat de vitamina E, este recomandat în această situație. De asemenea, consumul de soia este foarte util, semințele de floarea soarelui sau chiar germenii de grâu.

Tulburările hormonale care pot duce la disfuncții de menstruație, pot apărea din cauza ovarelor polichistice. Această tulburare poate avea consecințe negative asupra libidoului și chiar în cazul conceperii unei sarcini. Vestea bună e că alimentele bogate în proteine te pot ajuta în acest sens! Consumă cu regularitate carne, pește, ouă, produsele din soia, nuci, semințe, boboase, fructe de mare etc.

Pe scurt, am descris câteva alimente cu ajutorul cărora îți vei putea schimba viața sexuală în bine. Nu uita să consumi suficientă apă, pentru a te hidrata și a elimina toxinele din organismul tău, care se acumulează în funcție de stilul tău de viață, iar aici mă refer la alimentație, regimul de muncă, de odihnă și mulți alți factori. În același timp, interacționează și cu oamenii care te fac să te simți bine și care au un impact pozitiv asupra stării tale de spirit.

Nu uita: ești o lady, ești cheia armoniei într-o relație de cuplu. În speranța că vei ține cont de sfaturile mele, îți urez baftă și… ai grijă de tine, de voi!

Cu drag, Mira