Casa este locul unde ești liber să faci ce dorești, casa este cuibul în care te simți relaxat și este locul în care te întorci cu drag după o zi istovitoare de muncă. Transformă acest loc în ceva și mai plăcut cu ajutorul aromelor relaxante, mirosurile naturale care au și efect benefic asupra sănătății tale. 

Aromele de flori sunt printre preferatele femeilor, însă nu cele înțepătoare. Alege mirosul de floare ușoară și discretă, de parcă la tine acasă ar fi întreaga natură. Iasomia sau gardenia, dar și crinul foarte delicat, vor fi o alegere potrivită pentru camerele în care te afli în timpul zilei. Dacă ajungi acasă seara și te simți epuizat de puteri, lasă aroma ușoară de melisă să-ți pătrundă casa și să te relaxeze. 

Pentru dormitor, cele mai potrivite arome sunt cele relaxante. Cea mai populară este levănțica. Această plantă te relaxează, reduce durerile de cap și te ajută să ai un somn liniștit. Chiar ș bunicii noștri atârnau pungi cu levănțică prin colțurile casei, ba chiar și prin garderobă, ca hainele să se îmbogățească cu acest miros deosebit. Nu toți preferă aroma lavandei, însă ea este populară mai ales în aroma terapie în saloanele SPA. Pe lângă levănțică mai este folosită pe larg și iasomia. Dacă ești în stres permanent sau situații stresante, lasă această aromă să-ți inunde casa, iar dacă îți pare că e prea pronunțată, deschide și geamul. Vei crea p combinație perfectă de aer curat cu iasomie. Pentru perioada rece a anului, iarna mai ales, poți folosi aromele fructelor și a condimentelor proaspete. Acestea pot fi cele de merișoare, scorțișoară, ghimber, dar și lămâia. Exact ca și cum ți-ai prepara un ceai atunci când te întorci acasă de la frigul de afară. 

Neobișnuite sunt aromele tradiționale de lemn. Saloanele SPA folosesc în timpul masajelor relaxante aromele pinului și a copacului de santal. Din acești copaci se folosește și uleiul lor, care au o nuanță de aromă destul de fină, dar și plăcută. Nu toți îl preferă, însă ele sunt deosebite. De ce nu am folosi aceste arome și acasă? Acestea vor umple casa ta cu o prospețime și senzație de curățenie din plin și este excelent pentru camerele unde petrecem mai mult timp ziua. Pentru dormitor, dar și baie, este foarte potrivită aroma lemnului de santal. Dacă tot am atins nuanțele de lemn, s-ar putea ca să-ți placă și aromele frunzelor de arțar sau a celor de salcie. 

O dată cu răspândirea acestor arome în locuința ta, va intra și primăvara în ea!

Nu voi trece cu vederea și aroma de cafea, care este preferata tuturor. Aroma de cafea te va revigora și te va face să te simți foarte confortabil în locuința ta. Aceasta nu va deranja nicicând. Cu ea vei putea citi, lucra, găti, relaxa și tot ce vei dori tu să faci. 

Iar tu ce aromă folosești pentru casa ta? Care este preferata ta?