Știai că planta de Aloe Vera este pe larg folosită în fabricarea cosmeticelor, mai ales la fabricarea cremelor și a șampoanelor? Multe femei folosesc frunza de Aloe Vera și la domiciliu, creînd singure remedii pentru îngrijirea sănătății. Află mai jos ce beneficii aduce această plantă minune, datorită proprietăților sale vindecătoare. 

În primul rând, este un hidratant foarte bun!

Aloe Vera este folosită în produsele cosmetice hidratante, ajutând pielea uscată sau cea expusă excesiv razelor solare să se hidrateze și să nu-și piardă din proprietăți. 

Este un bun medicament ce ajută în lupta cu acneea.

Aloe Vera conține gel care este un foarte bun antiinflamator și este un remediu excelent în lupta cu acneea. Poți găsi o mulțime de rețete pe care le poți prepara  cu gelul acestei plante, sau îl poți folosi chiar în forma lui pură, aplicându-l pe ten și lăsându-l să acționeze un timp, după care să-l îndepărtezi cu apă curată. Nu uita să aplici o cremă hidratantă după această procedură.

Ajută la vindecarea rănilor.

Gelul de Aloe Vera, în forma sa brută, este un bun antiseptic, iar datorită acestui fapt el conține elemente care contribuie la o vindecare mai rapidă a rănilor. Contribuie la ameliorarea circulației sângelui în zona rănită și ajută la regenerarea celulelor pe acea  arie a corpului. Este un dezinfectant excelent, iar efectul său este foarte intens, deoarece pătrunde adânc în straturile pielii. 

Îl poți folosi pentru masaj. 

Deoarece gelul de Aloe Vera are capacitatea de a penetra pielea foarte bine, mulți îl folosesc în curele de masaj relaxant. De asemenea, reduce mâncărimile.

Se folosește în tratarea scalpului de mătreață.

Taie frunza de Aloe Vera in jumătate și scoate gelul din ea, aplică-l direct pe scalp și lasă-l să acționeze cam jumătate de oră. Spală părul cu șamponul potrivit părului tău și aplică balsamul pe lungime. Efectul în poți vedea imediat, sau din două-trei proceduri, dacă mătreața este abundentă. Deoarece are și efect analgezic, Aloe Vera va reduce și mâncărimea de la nivelul scalpului.

Remediu pentru buzele uscate.

Pe timpul rece mulți se confruntă cu uscăciunea pielii, dar mai ales cea a buzelor uscate, deoarece lipsește hidratarea. Datorită potențialului mare de hidratare a gelului de Aloe Vera, acesta ajută foarte bine la vindecarea rapidă a buzelor uscate.

Este un bun antioxidant.

Extractul de Aloe Vera conține un număr impunător de polifenoli. Aceștia sunt o clasă de substanțe chimice cu efect antioxidant care ajută la eliminarea radicalilor liberi ce circulă în corul uman, dăunând anumitor țesuturi și celule. Datorită plantei de Aloe Vera, întârzie apariția semnelor de îmbătrânire și se îmbunătățește starea pielii.

Remediu pentru părul deteriorat

Vei întâlni o mulțime de rețete ce conțin Aloe Vera pentru tratarea părului deteriorat, sau pur și simplu pentru îmbunătățirea calității acestuia. Toate sunt bune și utile! Motivul fiind același- proprietățile hidratante pe care le are! De asemenea, aceasta elimină o mare parte a filmului lubrifiant care acoperă părul, astfel făcându-l mai curat.

Pe lângă cele de mai sus, Aloe Vera mai are și beneficii asupra sănătății, fiind un bun medicament și în tratarea ulcerului, a psoriazisului vulgar sau a problemelor de colon.