Orice femeie își dorește să fie frumoasă, sa fie apreciată, respectată în familie și în societate, să devină o mamă bună și, desigur, să fie independentă.

Când zic independentă, mă refer la starea sa emoțională, unde se încadrează și echilibrul dintre starea sa fizică și cea mentală, echilibrul în sentimente, în acțiunile zilnice, în relațiile pe care le are cu alți oameni.

Putem vorbi și despre independența sa ca femeie stabilă financiar, care nu este legată de soț sau partener, care să nu poată acționa după bunul său plac din frică partenerului că o va limita financiar. Mă refer și la independența sentimentală, la femeia care nu depinde de „dragostea” partenerului, căreia nu i se impun condiții și nu i se aduc învinuiri sau acuzații că „dacă vei ieși astăzi cu prietenele tale, înseamnă că nu mă iubești” sau „a fost o palmă trasă într-un moment de criza, iar dacă mă vei părăsi înseamnă că nu m-ai iubit niciodată!”. Sunt niște fraze spuse de către partener ca niște șantaje emoționale în adresa femeii. Nu este cazul să tolerezi aceste cazuri. Devino independentă emoțional pentru o viață mai frumoasă și mai sănătoasă!

Te întrebi uneori cum să devii independentă și mai echilibrată? Nu este dificil, dar pentru cineva nici prea ușor. 

  • De exemplu, continuă în permanență să te dezvolți, să înveți, să afli ceva nou sau chiar să-ți dezvolți un nou hobby, care poate chiar îți va aduce profit. Mergi la seminare de instruire în domeniul tău, dezvoltă-te că să crești în ierarhia muncii tale, astfel vei avansa și vei beneficia și de adaosuri la salariu sau premii. Tot este un plus!
  • Evită relațiile toxice! Acolo unde există violență verbală, fizică și emoțională, nu există loc de dragoste și suport, nu există armonie și liniște. Iar când zic liniște, mă refer nu doar la cea pe care o simți în exterior, ci și la liniștea ta interioară.
  • Ai grijă cu ce oameni te înconjori. Este foarte ușor să-ți creezi dușmani și foarte greu să obții un prieten sau un om de încredere. Nu este recomandabil să ai încredere în oamenii cu care abia te-ai cunoscut. Da-le o „perioadă de probă” și asigură-te că merită să continui relațiile cu ei.
  • Petrece mai mult timp cu persoanele care te bucură prin simpla lor prezență! Evită mediul virtual în pofida celui real. Nu evita ieșirile în oraș, întâlnirile cu prietenele, procedurile relaxante, procedurile SPA care îți permit să te relaxezi fizic și să scapi pentru câteva clipe și de gândurile negative.
  • Dacă dispui de timp liber, pe lângă job-ul de bază creează-ți un hobby din care să scoți profit. De exemplu ai putea meșteri ceva ce ai putea vinde (bijuterii, broderii în goblen etc.), pentru că aceste activități îți vor aduce atât plăcere, cât și profit.

A fi femeie nu este simplu, cu o grămadă de responsabilități pe umeri și dorințe, de aceea trebuie să ai grijă mai întâi de toate de tine, ca să poți îngriji și de cei dragi ție!

Cu drag, Mira.