De Crăciun și Revelion, dar și în zilele din preajma acestor sărbători, am ne-am înfruptat cu cele mai alese bucate și băuturi, pregătite cu drag  și grijă din belșug. Însă, nu se poate trece fără consecințe nici o sărbătoare, de aceea este timpul să eliberăm organismul de tot ce este acumulat în plus în aceste zile. Nemaivorbind de hormonul stresului care a fost secretat în abundență, ceea ce a dus și la deteriorarea stării pielii, sau despre insuficiența de timp petrecută în aer liber. 

Haideți, deci, să revenim la normal în doar două săptămâni! 

Mai întâi de toate trebuie să înțelegi că detoxificarea nu este neapărat o dietă, dar mai degrabă că este un regim al zilei care ajută la o curățare a organismului de substanțele nocive și toxinele acumulate într-o perioadă scurtă de timp. 

Așadar, prima zi  începe cu o supă de slăbire, care va avea ca ingrediente țelina, roșiile și ceapa. Pentru a evita consumul produselor solide, transformați-o în supă cremă cu ajutorul unui robot de bucătărie. Nu uita de apă, care trebuie consumată zilnic, cel puțin câte doi litri. Din activitatea fizică, alege joggingul, 30 de minute va fi suficient. Pentru eliminarea toxinelor din piele, poți alege un masaj sau băile fierbinți, sauna sau sauna turcească, care are un efect nemaipomenit asupra organismului, tocmai datorită aburilor calzi. Atenție persoanelor cu boli cardiovasculare, cărora nu li se recomandă încăperile închise cu aburi.

Citește și: Beneficiile detoxifierii organismului pe lifeinfo.ro

În ziua 2, 3, 4 exclude alimentele bogate în grăsimi, cele prăjite sau afumate, dulciurile și făinoasele. Pe zi trebuie să ai 3 mese principale și 3 gustări. Important este ca ultima masă să fie luată cu cel puțin trei ore înainte de a merge la somn. Creează-ți propriul meniu, în funcție de alimentele pe care le preferi, ținând cont de cele spuse mai sus. Pentru piele folosește măștile cu noroi, care ajută la eliminarea toxinelor. Poți opta pentru o mască cu noroi într-una din zile, iar în celelalte două poți hidrata pielea. 

Ziua 5 este ziua în care trebuie să adaugi proteină. Nutriția rămâne aceeași plus un pic de proteină. Tot începând cu această zi trebuie să consumi cea mai eficientă băutură de detoxificare, cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Este foarte simplă și cunoscută de toți: apă călduță cu lămâie. Această băutură curăță pereții vaselor sangvine și declanșează metabolismul. Și intensitatea antrenamentelor va fi mărită, iar după sport vei face baie caldă cu uleiuri și măști hidratante pentru tenul feței. 

În ziua 6 și 7 vei crește intensitatea și vei consuma doar supă-piure, care va conține țelină, roșii, ardei gras, varză și ceapă. La fel va fi dată prin robotul de bucătărie. 

Consumă apa, cel puțin doi litri, iar antrenamentele le vei începe cu cel puțin 10-15 minute de cardio, care poate fi săritul în coardă sau banda de alergat. Pentru a ajuta la dispariția celulitei, recomand sesiunile de masaj, împachetările cu nămol, sauna și băile calde, aproape fierbinți. 

Cea de a doua săptămână, adică zilele 8-14, vei repeta ceea ce ai făcut până acum, tocmai pentru a consolida rezultatul. 

Alege-ți meniul potrivit și planul de antrenament, astfel încât aceste zile să nu fie o povară pentru tine, ci o bucurie cu rezultat mult dorit.