Toate produsele cosmetice, cele de înfrumusețare, au secretele lor pe care trebuie să le cunoaștem, pentru o aplicare corectă. La fel se întâmplă și cu parfumurile. Multe dintre noi comitem erori atunci când aplicăm o aromă pe noi, de aceea am decis să vă spun despre principalele greșeli pe care să nu le mai comiteți.

Toate parfumurile sunt împărțite în categorii în funcție de concentrația de uleiurile parfumate pe care le conțin. Principalele sunt: parfumul, apa de colonie și apa de toaletă, apa de parfum. O categorie separată o constituie parfumeria de nișă. 

Citește și: Cum să distingi un parfum original de unul fals?

Aroma parfumurilor poate fi dezvăluită diferit, iar aceasta are strânsă legătură cu pielea ta, vremea în care ne aflăm și alți factori. Când vorbesc de piele, mă refer la cât este ea de hidratată și la umiditatea ei.  

Prima greșeală care se comite este aplicarea aromei pe îmbrăcăminte. Parfumul nu se aplică pe haine, deoarece nuanțele lui sunt diferite atunci când interacționează cu țesăturile, mai ales dacă sunt sintetice. De aceea multe femei se plâng că în magazin ”parcă avea altă aromă, acum însă e un pic diferită”.

Pulverizarea pe păr. Dacă întâmplător ai stropit cu parfum și pe păr, nu este rău. Aroma va fi mai saturată. Nu este greșit și nu este rău pentru păr, numai dacă parfumul nu conține alcool. În caz contrar, când intenționat pulverizezi părul cu parfum ca să profiți de mirosul abundent mai mult timp, riști să dăunezi părului, care și așa este influențat de factori externi, precum ar fi produsele pentru păr sau gazele de eșapament din aer. 

Nu freca parfumul pe piele. În momentul în care ai aplicat aroma pe piele, las-o să-și stabilească componentele. Atunci când faci exact invers, componentele sunt distruse, iar parfumul își pierde din nuanțele sale. Nu uita că cel mai bine parfumul se aplică în acele locuri unde vasele de sânge sunt mai aproape de suprafața pielii.

Pentru ca parfumul să aibă notele mai strălucitoare, hidratează pielea cu o cremă hrănitoare sau orice altă loțiune, balsam sau soluție care se potrivește tipului tău de piele. De notat este ca această cremă pe care o aplici, sau orice altă soluție, să fie fără arome suplimentare, deoarece se poate afecta compoziția generală a parfumului. 

Nu aplica prea mult parfum! Pentru sublinierea personalității tale, este suficient să alegi una sau două zone ale pulsului. Nu este necesar să aplici în toate punctele. De exemplu, pentru muncă, plimbări, vizite sau pur și simplu că te afli acasă, alege parfumuri cu note mai ușoare. În schimb pentru o seara sau serbare, poți alege ceva mai bogat. 

Cea mai mare greșeală pe care o facem cu toții este locul unde păstrăm parfumurile. Parfumurile se depozitează și păstrează în dulapuri închise, sertare sau cutii. Nu păstra parfumurile în baie, deoarece diferența de temperatură schimbă notele sale. De asemenea și razele ultraviolete pot afecta componentele unui parfum.

Experimentează mai multe nuanțe de parfum și oprește-te la cea mai potrivită pentru tine și tipul tău de piele. Fii individuală prin aroma pe care o porți azi!