Cât de minunat ar fi să rămânem tinere o viață întreagă, fără riduri sau păr cărunt, fără kilograme în plus obținute după o sarcină și alte amprente pe care ni le aruncă viața. Nu-i așa?

Ne-am menține corpul într-o stare fizică perfectă, cu ajutorul gimnasticii și a regimurilor alimentare echilibrate, nu am suferi de stări de moliciune sau slăbiciune provocate de bătrânețe. Însă toate ar fi în zadar, dacă la nivel fizic am rămâne tineri, iar psihicul ar îmbătrâni. De aceea, trebuie să ne resemnăm în fața anilor care ni se adună, să-i acceptăm și să ne acceptăm așa cum suntem.

Tineri, însă, trebuie să rămânem în suflet. Și dacă vom fi tineri în interior, exteriorul nici nu ne va da de gol! Putem rămâne tineri prin împiedicarea proceselor mentale de îmbătrânire, putem să facem astfel încât inima să se bucure de clipele minunate și să savureze fericirea vieții.

Cum am putea să ajungem la acest punct? La punctul în care realizezi că tot ce contează este bunăstarea psihicului tău! Pentru că dacă mintea îți va fi sănătoasă, nu vei întâmpina dificultăți în calea ta, iar obstacolele vor fi ocolite cu ușurință. 

Tinerețea interioară contează mai mult decât cea fizică. Trebuie să înveți să-ți stăpânești instinctele, emoțiile și să acționezi corect în diferite situații ale vieții.

Dragi femei, vă ofer câteva sfaturi pe care le puteți analiza și lua în considerare:

  • Nu dați importanță majoră trecutului pentru că nu veți obține nimic bun. Dacă ați avut momente de disperare, acestea trebuie date uitării, iar dacă ați avut momente de bucurie, acestea sunt trecute și pierdute deja. Vă ajută doar gândul la oamenii cu care ați avut momente plăcute și care sunt prezenți acum în viața voastră.
  • Nu vă faceți iluzii cu privire la viitor! Așteptările pe care le aveți vă pot aduce mari dezamăgiri!
  • Nu respingeți oamenii care apar în viața voastră, dar totodată, aveți grijă în relațiile cu ei. Nu se știe niciodată de unde sare lupul…
  • Munciți! Prin muncă omul se simte util, apreciat și încurajat. Pe lângă muncă, nu uitați și de timpul pe care trebuie să vi-l acordați exclusiv persoanei voastre. Acesta este timp pentru copii, pentru familie, pentru prieteni, chiar și pentru voi înșivă, pentru momente de răsfăț, sport sau odihnă. Alternativa timpului de odihnă, pe care mulți îl asociem cu sedentarismul sau pur și simplu lenevitul, este călătoria. Învățați să călătoriți, să descoperiți locuri și oameni noi, manifestați-vă curiozitatea față de necunoscut.
  • Evitați să dați sfaturi dacă nu sunteți întrebat sau dacă simțiți că opinia voastră nu are loc într-o discuție.
  • Învățați să primiți ca pe un compliment replicile altora cu privire la vârsta pe care o aveți!

Bucurați-vă de orice experiență din viața voastră, pentru numai așa veți învăța să vă simțiți cu adevărat buni, tineri, frumoși și în armonie cu propria persoană.  Și…nu uita, dragă femeie: vârsta nu este o sentință, ci gândurile care te copleșesc și nu te lasă să te bucuri de ea!

Cu drag, Mira.