La capitolul stres, nu putem să spunem că bărbații sunt mai mult sau mai puțin supuși acestui fenomen decât femeile, sau invers. Cert este că, bărbații și femeile, vor avea un comportament diferit în raport cu stresul, de aceea vor căuta căi diferite pentru a-l îndepărta sau, cel puțin, a ameliora o situație de stres.

Îți recomand unele remedii care au rezultat bun și, pe lângă faptul că elimină stresul, mai aduc și un plus de plăcere organismului și minții tale.

Sportul

Când vorbim de sport, ne referim la mișcările ușoare, la atletica ușoară, de pildă cum ar fi ciclismul sau joggingul practicat seara. Aceste tipuri de sport te vor ajuta să-ți eliberezi mintea de gândurile grele care te apasă, pentru că este o mișcare continuă, care permite sa te eliberezi de negativul din tine și să te gândești la ceva mult mai plăcut. Sunt recomandate pentru că pot fi practicate în aer liber, în comparație cu exercițiile de forță din sală. Bine, cineva ar putea prefera și sacul de box, care chiar te descătușează de orice gând stresant.

Yoga

Yoga este preferată în rândul femeilor cel mai des. Aceasta te detașează de gândurile grele, apăsătoare, de la grijile cotidiene cu care ne întâmpinăm și de situațiile dificile de care ne izbim adesea. Poți începe prin reducerea luminii din încăpere, închiderea tuturor dispozitivelor care ar putea reda sunete, odorizarea încăperii, asigurarea unui fond muzical destul de domol pus în surdină și luarea unei poziții confortabile pentru tine.  Începând meditația, depune maxim de efort să te detașezi de orice gând și orice te preocupă. Ai grijă de respirație. Aceasta trebuie să fie adâncă, ritmică și rară. La început îți va fi dificil, dar apoi va deveni o obișnuință în care te vei complace.

Shopping-ul

Am o grămadă de prietene care adoră să facă shopping! „Am cheltuit cam mult astăzi la shopping, însă mă simt extraordinar, după tot stresul acumulat în aceste zile!”- aud adesea această replică de una din prietenele mele. Și într-adevăr, s-a demonstrat că anume plăcerea de a face cumpărături, are consecințe benefice asupra stării de relaxare a minții tale! Poți cumpăra orice dorești tu, o vestă, o rochie nouă, o hăinuță sau jucări pentru copilul tău, o gustare care îți place cel mai mult. Dar satisfacția pe care o obții atunci când te vezi la tine acasă cu aceste cumpărături, uneori poate fi incomparabilă.

Desertul

Hormonul fericirii- endorfina, este produs de alimentele dulci. Probabil nu de puține ori ai observat cât de bine te simți după ce ai savurat o ciocolată, sau o felie de tort preferat. Atunci să știi că, ciocolata, dar mai ales cea naturală, pe lângă beneficiile pe care le are, mai este și stimulator al senzațiilor de euforie.  Nu face, însă, abuz. Ciocolata consumată în cantități mici și nu rugumată, ci suptă până la dizolvare, va avea efecte bune asupra organismului tău și nu va dăuna în nici un fel.

Dacă totuși ești supusă stresului frecvent și simți că vrei să-ți iei lumea în cap, nu ezita să mergi la un psiholog, căruia să-i poți destăinui of-urile pe care le ai și să găsești soluții și remedii pentru înlăturarea lor.

Mira