Fiecare femeie își dorește un corp suplu și aspect impecabil, de aceea multe dintre noi apelăm la unele tipuri de sport și la regimuri alimentare pentru a ne atinge scopul. Multe fete, însă, se întreabă ce tipuri de sport sunt pentru ele și care ar fi mai eficient  în slăbirea sau, dimpotrivă, în adăugarea greutății. 

Află că tenisul este o opțiune excelentă atât pentru aspectul fizic, cât și pentru activitatea ta mentală. Este tipul de sport în care trebuie să gândești strategic, iar în timpul activității psihice, se întăresc mușchii și crește nivelul rezistenței. Plus la toate, tenisul este tipul de antrenament cardio, care implică toate categoriile de mușchi. Dacă treci printr-o perioadă de stres emoțional, tenisul te va ajuta să ameliorezi situația. 

Cine știe?.. Poate îți va plăcea tenisul atât de mult, încât vei deveni o profesionistă în domeniu și vei ajunge și o campioană la tenis!

Mulți consideră că înotul te va face musculoasă și aspectul tău va fi ca de bărbat. Însă dacă alegi aerobicul de apă, atunci află că poți scăpa cu ușurință de excesul de greutate și vei menține mușchii într-o formă bună. Dacă suferi de dureri de spate, atunci exercițiile de înot vor ajuta la întărirea mușchilor spatelui și la îmbunătățirea posturii tale. Datorită faptului că exercițiile au loc mereu în piscină, apa face hidromasajul pielii, iar prin urmare aceasta devine mai netedă, dar și mai elastică. 

Dar ce poate fi mai aproape și mai ușor de realizat decât joggingul? Alergarea este mult mai ieftină, dar și mai practică, spre deosebire de celelalte, care trebuie să mergi la sală și să achiți pentru ele. La jogging este suficient să te trezești dimineața și să ieși în parc sau oriunde îți dorești tu să alergi. Nu trebuie să pierzi timp să alegi o sală de sport, dar nici bani. Beneficiile joggingului se răsfrâng asupra sistemului circulator, asupra inimii și a plămânilor. Află că alergatul mai încetinește și îmbătrânirea corpului. Acest tip de sport este și el din categoria cardio, așa arderea grăsimilor o vei putea realiza și cu jogging.

Orice mămică dorește să-și vadă fetița dansând. Fie balet, fie dansuri sportive sau populare, este un vis încă din copilărie aproape al oricărei fetițe. Puțini cunosc, dar o oră de dans ajută la arderea caloriilor, aproximativ 600 de calorii. Pe lângă arderea caloriilor, dansul te ajută și la obținerea unei ținute grațioase, cu ajutorul coreografiei corect efectuate. 

Dacă alegi voleiul, să știi că faci o alegere destul de bună. Cu ajutorul său dezvolți mobilitatea și viteza de reacție, nemaivorbind de sistemul muscular. Voleiul este un sport de echipă. De aceea datorită lui mai dezvolți și spiritul colaborării cu semenii tăi. 

Pe lângă tipurile de sport enumerate mai sus, fetele mai preferă și gimnastica, atletica ușoară, ciclismul, patinajul artistic, dar și sala de forță, unde va include yoga și pilates.

Orice sport ai alege, ai grijă la mișcări și la intensitatea cu care te vei ocupa. Nu uita de vârsta pe care o ai și funcționarea organelor tale, ține cont de starea sănătății tale, dar și de psihicul tău.

Spor la sport!

Mira