Răsfățul!

Dacă vei întreba pe femei ce cadouri și-ar dori, atunci cu siguranță că 8 din 10 vor spune că darul ideal ar fi o ședință de relaxare la SPA. Este o plăcere nemaipomenită atunci când simți efectul procedurilor de relaxare, când simți cum corpul tău se odihnește și se hrănește cu noi forțe vitale, când te îmbie arome plăcute ale uleiurilor ce alunecă pe pielea ta și simți cum ți se netezește fața de la o cremă aplicată după masaj.

Într-un înțeles larg și modern, SPA îmbină niște proceduri pentru vindecarea organismului, unde se folosește apa sub toate formele sale existente, de la înfășurarea cu alge de mare până la pealing-uri la băile termale. SPA este un întreg ritual, care nu include doar procedurile de cosmetologie și trebuie să înțelegem asta. Este un ritual care ne scapă de toxine, care îmbunătățește și întinerește starea pielii, care activează procese metabolice din întreg organismul nostru. 

Te-ai întrebat vreodată cum se descifrează termenul SPA? Ei bine, aici sunt două variante, unde unii consideră că SPA este prescurtarea celor trei cuvinte latine Sanus per Aquam – sănătate cu ajutorul apei, în timp ce alții spun că denumirea vine de la stațiunea balneară din Belgia, renumită pentru sursele sale de vindecare. 

Saloanele mari dispun de o sală de SPA separată. La fel și unele săli mari de sport și fitness, sau hoteluri din întreaga lume, ceea ce le sporește popularitatea datorită denumirii și serviciilor. 

Există foarte multe tipuri de proceduri SPA, atât complete – pentru tot corpul, cât și individuale – pentru mâini sau doar pentru față. Populare sunt și procedurile pentru păr, iar aici specialiștii se referă la învelirea la cald pentru a conferi părului elasticitate și rezistență, dar și mineralizare, pentru restabilirea părului vopsit sau înălbit. La fel și laminarea părului folosind diferite extracte de alge, astfel strângând structura părului și făcând buclele mai netede. Alte proceduri pentru păr sunt restaurarea, nutriția, hidratarea, exfolierea și curățarea scalpului sau măștile care stimulează creșterea. 

Procedurile SPA pentru față te vor  scăpa de urmele de oboseală și lipsa de somn. Îndepărtează primele riduri și oferă un plus de elasticitate pielii cu procedurile de scrub-uri, măști cu vitamine și argilă, dar și masaje și procedurile hardware. Pentru consolidarea rezultatului, fiți atenți la loțiuni, creme și produse cosmetice pe bază de minerale marine. 

Să ne referim un pic și la mâini. De multe ori programele de îngrijire includ doar manichiura, dar și pentru mâini există un ritual întreg de îngrijire. Acestea sunt băile de relaxare cu sare de mare, măști anti-îmbătrânire, masajul cu uleiuri aromate. Terapia cu parafină a fost foarte populară în ultimii ani și nu numai în rândul femeilor, ci și al bărbaților, pentru că toată lumea vrea să aibă mâinile bine îngrijite. 

Picioarele frumoase sunt „cartea de vizită” a unei femei, de aceea se recomandă procedurile SPA care ajută la întreținerea unor picioare fine și pe care să le îndrăgești. Te ajuta să scapi de oboseala la nivelul picioarelor băile cu sare și uleiuri esențiale, iar împachetările speciale cu noroi, alge sau ciocolată chiar, plus un masaj corespunzător problemei pe care o ai, îți vor ușura mersul și-ți vor tonifia elasticitatea pielii picioarelor.

Pentru organism ar fi cam dificil să supraestimăm niște beneficii SPA, cert este că vei obține o detoxifiere bună, vei preveni și scăpa de celulită și vei avea un corp super relaxat.

Simte-te răsfățată!

Mira