Se spune că o femeie are vârsta pe care dorește să o aibă… Adică vârsta nu e un număr, ci mai degrabă o stare de spirit. 

Și pentru că noi, femeile, ne dorim să arătăm fresh, să rămânem tinere mereu sau cel puțin să îmbătrânim frumos, trebuie să fim atractive și frumoase la orice vârstă.

Începem să ne preocupăm mai mult de aceste aspecte atunci când trecem de pragul vârstei de 40 de ani. Pentru aceasta întreprindem toate măsurile ce ne stau în puteri și pe care ni le permitem, iar aici se includ regimurile alimentare echilibrate, practicarea sportului, dacă nu într-o sală de sport, atunci în aer liber măcar, procedurile faciale care ne ajută să întreținem tenul feței, procedurile SPA pentru relaxarea corpului și îmbunătățirea circulației sângelui în tot corpul și, bineînțeles, îngrijirea părului. 

Aici, aș spune că apelarea la tunsorile elegante anti îmbătrânire, este una din procedurile cu care trebuie să începeți, pentru că schimbarea coafurii poate fi suficientă în schimbarea ta de look. Mai jos vei putea vedea cele mai în vogă tunsori care nu te vor dezamăgi și care te vor ajuta să-ți ascunzi vârsta biologică.

Tunsoarea bob este una versatilă, care arată perfect pe orice tip de păr. Mai mult decât atât, ea arata foarte bine și indiferent de ce culoare a părului porți. Dacă ai părul subțire, atunci această tunsoare va adăuga volum, iar dacă firul de păr este gros, atunci cu ajutorul bobului vei adăuga lejeritate coafurii tale. Poți să adaugi și un breton oblic, rupt, alungit, unul drept sau asimetric, ceea ce va face să arăți și mai atractiv. Atunci când alegi această tunsoare, ține cont și de forma feței tale.

Dacă ai părul drept, atunci tunsoarea perfectă pentru tine este caret. Poți să alegi pătratul clasic, asimetric, cel gradat sau alungit. Fiecare din el va fi perfect, mai ales dacă îl vei asorta cu un breton elegant. Un plus de nuanță va oferi culoarea, mai ales dacă vei alege balayage-ul sau un ombre moale, ceea ce a fost recent foarte popular.

Tunsoarea cascadă nu este pretențioasă la lungimea părului. Aceasta stă perfect pe părul scurt, cel mediu sau cel lung. Specialiștii ne atrag atenția, mai ales, la lungimea medie, pentru că aceasta este cea mai confortabilă de purtat. Această tunsoare dispune de avantajul că nu necesită o ajustare constantă de către frizer. Plus la toate, este ușor de aranjat și poate crea look-uri uimitoare în fiecare zi, dar și pentru ocazii.

Dacă ești iubitoare de tunsori scurte, atunci cu siguranță trebuie să atragi o atenție deosebită tunsorii pixie, care este la modă. Nu o trece cu vederea și dacă ai peste 40 de ani, deoarece anume această tunsoare te va ajuta să te simți mai tânără și mai fresh. Unica incomoditate care poate fi creată de tunsoarea pixie, este că va trebui corectată o dată la 3-5 săptămâni.  

Au fost prezentate unele tunsori din moda anului 2020 care te vor ajuta în schimbarea ta de look și care, cu siguranță, te vor face să te simți confortabil în propria ta piele, indiferent de vârstă, dispoziție sau stare, oriunde te-ai afla. 

Autor: Mira