Dacă ești amatoare în a purta accesorii, bijuterii care să-ți scoată în evidență stilul sau unele părți ale corpului tău, trebuie să știi să le porți corect, cu ce haine să le combini și ce trebuie să porți în dependență de timpul de afară sau sezonul în care ne aflăm.

Și pentru că ne aflăm în prag de iarnă, e bine să știi că bijuteriile acestui anotimp sunt mari, sunt mărgele sau coliere masive, cercei care atrag atenția și ies în evidență, inelele și brățările grele. Aceasta datorită faptului că hainele de iarnă sunt voluminoase, tricotate, sunt cu gulere de blană sau piele și dacă vei alege accesorii elegante și fine, acestea se vor pierde pe fundalul vestimentației tale. 

Odată ce vine vremea rece, locul pietrelor naturale le iau argila din plastic sau polimerul. Nu uita și de culoare! Vara pui accent pe culorile albastre, verzi sau galene ale pietrelor, de aceea revizuiește conținutul boxei tale cu bijuterii și fă anumite modificări pentru a reda un aspect unic și elegant stilului tău. Îți sugerez să pui accent pe culorile închise și saturate de minerale, iar aici este vorba de safirul albastru și turmalina, poate chiar hematitul roșu și negru, agate de cărbuni. Nu mai puțin se poartă și onixul cenușiu închis și obsidian, dar și alte bijuterii ale căror culori se potrivesc perfect cu anotimpul rece. Mereu au fost apreciate pietrele care au nuanța și structura asemănătoare zăpezii și gerului pictat pe sticlă. Dacă ești în pană de idei, aici își sugerez să îți arunci privirea asupra perlelor, strasului sau asupra pietrei lună. Fii sigură că orice aspect de iarnă va fi accentuat de claritatea cristalină ale acestor pietre. 

Cum să combini corect bijuteriile cu hainele de iarnă? 

E bine să știi că pe timp de iarnă, rolul principal în accesorii îl poartă cerceii. De ce? Pentru că spre deosebire de coliere sau brățări, aceștia nu se ascund în spatele blănurilor sau ale sacourilor. De aceea alege cercei mari, dar nu prea lungi. Modelele lungi se pot agăța de eșarfe sau de guler, ceea ce își va crea incomodități.

Când combini bijuteriile cu îmbrăcămintea groasă, voluminoasă, ia în considerare caracteristicile unui pulover sau ale unui cardigan, după caz. De exemplu o haină cu guler masiv nu o vei purta cu un colier sau mărgele, ci vei alege doar niște cercei și o brățară, care vor fi și ele masive. Dimpotrivă, dacă alegi pulovere subțiri, sau cele cu gulere înguste, le vei putea asorta perfect cu pandantive, mărgele lungi sau broșe. Un decolteu deschis îți va permite să porți pandantive scurte, șireturi sau dantelă. 

Populare au devenit brățările purtate pe mănuși lungi. Fii atentă la nuanța brățărilor, să nu suprapui culoarea acesteia cu culoarea hainei. Cel mai oportun este să combini brățara cu cerceii. Nu face abuz și adăuga și mărgele! Cel mai bine este să le eviți.

Trebuie să amintim, însă, că nu există restricții de sezon la bijuteriile de seară, pe care le porți cu rochii elegante sau de cocktail. Totodată, poți purta pe tot parcursul anului și bijuteriile care sunt selectate special pentru tipul tău de piele, culoare și alte nuanțe care te definesc, sau bijuteriile care au pentru tine o semnificație spirituală profundă, cum ar fi unele pandantive sau aceleași verighete.