Faptul că știi engleza, deja nu mai e o surprindere pentru angajator. Da, este un plus foarte mare la angajare, însă ce te va ajuta să îți faci o carieră mai bună?

Învățarea unei noi limbi este un antrenament pentru creier, aceasta înseamnă sunete și secvențe gramaticale noi. Și să nu uităm că un punct important al CV-ului este a doua limbă străină, ceea ce oferă și posibilitatea de a primi un bonus la salariu. Pe lângă toate, o limbă străină nouă, înseamnă și cultură, tradiții, istorie nouă pe care o vei cunoaște. 

Așadar, care ar fi aceste limbi, care ar fi bine să le cunoaștem?

Limba chineză. Chineza este vorbită în țările precum China, Taiwan, Mongolia, Filipine, Singapore, Malayzia, Indonezia, Brunei și este vorbită de peste 960 de milioane de oameni în lume. Poate ar părea straniu, dar anume limba chineză este cea mai vorbită în lume și nu engleza, așa cum s-ar părea. Are multe dialecte, iar un cuvânt poate avea mai multe sensuri, în funcție de intonație. De exemplu dialectul mandarin este cel mai important pentru afaceri în China. Un alt dialect chinezesc, care la fel este foarte des utilizat în vorbire, este cel cantonez. Le poți folosi pe ambele în egală măsură.

Limba spaniolă. Spaniola este vorbită de peste 440 de milioane de oameni din întreaga lume și anume în țările precum Spania, Mexic, țările Americii Latine- Venezuela, Columbia, Peru, Argentina. Dacă ești cunoscător de limbă engleză, atunci spaniola este perfectă ca a doua limbă străină. Este foarte ușor de însușit, pentru că are rădăcini latine și ți se va da ușor la însușit, mai ales că pronunția și gramatica sunt mult mai ușoare decât alte limbi din aceeași clasă. În Statele Unite, spaniola este foarte des vorbită, mai ales că în unele state este la fel de întrebuințată ca și engleza, de exemplu în Puerto Rico sau statul New Mexico.

Limba arabă. În țările precum Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Tunisia, Arabia Saudită, Algeria sau Bahrain se vorbește limba arabă. În toată lumea, peste 315 milioane de oameni o vorbesc și ceea ce vreau să zic este că, imaginea lumii arabe s-a îmbunătățit datorită investițiilor mari în sectorul financiar, turism sau telecomunicații. Bogățiile Orientului Mijlociu sunt arătate și împărtășite cu întreaga lume, iar Emiratele Arabe au demonstrat aceasta prin inovaţiile sale.  Limba de afaceri este engleza, însă pentru a câştiga respectul şi încrederea partenerilor occidentali, este bine să cunoşti şi limba arabă. Ca şi celelalte limbi, araba la fel are o mulţime de dialecte, pe care le vei inţelege atunci când o vei învăţa şi vorbi. 

Nu spun că sunt foarte uşor de însuşit, însă ai în vedere că vei avea privilegii şi prioritate atunci când vei preyenta CV+ul vre-o unei companii cu renume, sau atunci când vei dori să faci afaceri în alte ţări şi cu parteneri care vor permite creşterea onrariilor tale. 

Citește și: 5 greșeli care te fac să înveți engleza și cum să le eviți pe lifeinfo.ro