Ați auzit vreodată că se spune despre cineva că este hipersexuală sau nimfomană? Ați râs sau ați criticat, cel puțin? Află în acest articol ce este nimfomania și de unde apare.
Mai întâi de toate, află că nimfomania sau dependența sexuală este bazată pe traume emoționale, fizice sau mentale și care trebuie și poate fi tratată. Unei nimfomane nu-i va păsa cine va fi partenerul următor, pentru ea important este ca să existe un penis care să o satisfacă sexual. De multe ori, ea nu va avea orgasme, va avea crize de isterie și nu își va putea controla comportamentul zilnic.
Mai rară este nimfomania ghidată de dorințele sexuale foarte puternice, iar cele mai dese vor fi cele ghidate sau sub influența unor boli mintale, cum ar fi psihopatia, schizofrenia, psihoza maniacal-depresivă, isteria, dar și unele tulburări hormonale.
Problema cu care se confruntă femeile nimfomane este că ele nu pot să mențină o relație de lungă durată cu un bărbat, ele vor avea un comportament asocial. Pentru ele nu va conta cine este bărbatul din fața ei, nu va conta vârsta, statutul social, nimic, deoarece după finalizarea actului sexual, ea își va pierde interesul față de el și va fi în căutarea altuia.
Cauza hipersexualității este o varietate de tulburări endocrine, dar și hormonale, iar psihoterapia va avea un efect pozitiv dacă va fi combinat cu o terapie cu hormonii potriviți. Hipersexualitatea ca normă durează foarte puțin, putem vorbi de perioada tinereții aici, dar mai apoi o putem considera ca o abatere mentală serioasă. E bine să facem diferența între iubirea de sex și dependența de sex. Majoritatea adulților iubesc sexul, au libidou bun, însă el nu îi împiedică să trăiască și să interacționeze cu alți oameni. Omul dependent de sex, însă, este țintuit asupra unui singur gând toată ziua- sex! Mai grav este că actul sexual în sine nu le aduce plăcere, ci este o necesitate pentru existența ulterioară. Aceasta nu înseamnă că el se bucură, ci din contra, în urma acestor acte are de suferit atât el, cât și oamenii care îl înconjoară.
Iată câteva simptome/semne de hipersexualitate și nimfomanie:
- Relații sexuale neregulate, extraconjugale
- Masturbare în exces sau chiar obsesivă
- Predispunere către perversiuni sexuale
- Sexul în grup
- Dorința de a avea sex la telefon, vizionarea în exces a pornografiei, vizitarea cluburilor de striptease, vizitarea swinger cluburilor
- Iritare, anxietate, agresivitate etc.
Cum poți scăpa de dorința constantă? În primul rând, poți găsi un partener cu același temperament sexual, dar ar mai fi și alte modalități:
- Activitatea fizică și anume practicarea sportului, pentru că o ședință de sport poate îndepărta un act sexual puternic.
- Implică-te în activități, cât mai multe. Proiecte noi, dezvoltare, creativitate, comunică cu oameni interesanți. Freud spunea că umanitatea se dezvoltă atunci când transpune energia sexuală în energie creatoare.
- Ai grijă la mâncare, mai ales la produsele care stimulează dorința sexuală.
Așadar, să facem o mică diferență dintre hipersexualitate și nimfomanie. Prima se referă și la nimfomanie, dar nu se dezvoltă în ea, deoarece cea din urmă are nevoie de un mediu anumit ca să apară. De exemplu un om devine schizofrenic dacă este predispus genetic, tot așa e și cu nimfomania.
Comenteaza